Thursday, November 25, 2010

aku hanya wanita...

Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak..Terima kasih kerana telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang siap untuk kamu pilih.. Padahal kamu begitu tahu, aku hanya wanita biasa, yang sangat jauh dari sempurna.Kerananya ku ingin kamu tahu, aku bukan wanita yang sempurna, aku begitu banyak kekurangan. Maka ketahuilah..

Kepadamu yang akan memilihku kelak..

Aku tak sebijak Siti khadijah, kerananya ku ingin kamu tahu, aku akan saja berbuat salah dan begitu menyedihkan. Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku, jangan marah padaku, nasihati aku dengan hikmah, kerana bagiku kamulah pemimpinku, tak akan berani ku membangkang padamu..

Duhai kau yang telah memilihku kelak.. Ingatlah, tak selamanya aku akn cantik di matamu, ada kalanya aku akan begitu kusam dan hodoh. Mungkin kerana aku begitu sibuk di dapur, menyiapkan makan untuk kamu dan anak-anak kita nanti –Insya’Allah-. Maka aku akan tampak kotor dan berbau asap. Atau kerana seharian ku harus meguruskan istana kecil kita, agar kamu dan anak kita dapat tinggal dengan nyaman dan damai. Maka mungkin aku tak sempat berdandan untuk menyambutmu sepulang bekerja.. Ataukah kamu akan menemukanku tersengguk-sengguk saat mendengar keluhan dan ceritamu, bukan kerana aku tak suka menjadi tempatmu menumpahkan segala rasamu, tapi karena semalam saat kau tertidur dengan nyenyak, aku tak sedetikpun tertidur karena harus menjaga anak kecil kita yang sedangsakit, dan ku tau kamu letih mencari rezeki untuk kami maka tak ingin ku mengusik sedikit pun lelapmu.. Jadi jika esok pagi kau mendapatiku begitu letih dan ada lingkaran hitam di mataku, maka tetaplah tersenyum padaku, kerana kau adalah kekuatanku..

Padamu yang menjadi nahkoda dalam hidupku kelak..

Ketahuilah, aku tak sesabar Fatimah, ada kalanya kau akan menemukanku begitu marah, menangis , bukan kerana ku membangkang padamu, tapi aku hanya wanita biasa, aku juga perlu tempat untuk menumpahkan beban di hatiku, tempat untuk melepaskan penatku, dan mungkin saat itu aku tak menemukanmu, atau kau begitu sibuk dengan pekerjaanmu, maka bersabarlah, yang ku perlukan hanya pelukan dan belaianmu.. Kerana bagiku kau adalah titisan embun yang mampu memadamkan segala resahku..

Ataukah ada kalanya tanganku akan mencubit dan memukul penuh kasih sayang si kecil kerana lelah dan penatku di tambh rengekannya yang tak habis-habisnya. Sungguh bukan kerana ku ingin menyakitinya, tapi kadang aku kehabisan cara untuk menenangkan hatinya. Maka jangan memarahiku kerana telah menyakiti buah hati kita, tapi cukup kau usap kepalaku, dan bisikkan kata sayang di telingaku, kerana dengan itu ku tau kamu selalu menghargai semua yang ku lakukan untuk kalian, dan kamu akan menemukanku menangis menyesali perlakuanku pada anak kita, dan aku akan merasakan ribuan kali rasa sakit dari cubitan yang ku berikan padanya, dan aku akan berjanji tak akan mengulanginya lagi..

Padamu yang menjadi imam dalam hidupku kelak..

Ketahuilah, aku tak secerdas Aisyah.. Maka jangan pernah bosan mengajariku, membimbingku ke arah-Nya, walau kadang aku begitu bebal dan bodoh, tapi jangan pernah letih mengajariku.. Jangan segan membangunkanku di sepertiga malam untuk bersamamu bermunajat pada Kekasih yang Maha Kasih.. Jangan letih mengingatkanku untuk terus bersamamu mendulang pahala dalam amalan-amalan sunnah.. Bimbing tanganku ke JannahNya, agar kamu dan aku tetap bersatu di dalamnya.

Padamu yang menjadi kekasih hati dan teman dalam hidupku..

Seiring berjalannya waktu, kamu akan menemukan rambutku yang dulu hitam legam dan indah, akan menipis dan memutih. Kulitku yang bersih akan mulai kereput. Tanganku yang halus akan menjadi kasar.. Dan kau tak akan menemukanku sebagai wanita cantik, yang kau khitbah puluhan tahun yang lalu.. Bukan wanita muda yang selalu menyenangkan matamu.. Maka jangan pernah berpaling dariku.. Karena satu yang tak pernah berubah, bahkan sejak dulu akan terus bertambah dan kian bertambah, iaitu rasa cintaku padamu..

Ketahuilah.. Tiap harinya, tiap jam, minit dan detiknya, telah aku lewati dengan selalu jatuh cinta padamu..Maka, cintailah aku, dengan apa adanya aku.. Jangan berharap aku menjadi wanita sempurna.. Maafkan aku kerana aku bukan puteri.. Aku hanya wanita biasa..

Sunday, October 31, 2010

terjaga dr tidur....

masa: 2.30pg
tarikh: 1/11/2010
hari: isnin yg dingin...
mood: rindukan mak dan abah

aku trjga dr tidur yg sgt lena sbb andy call aku...akhirnya die mnta maaf pd aku dn kami kebali sperti biasa..tade lg nk gaduh..b..syg harap b cpt sembuh dr demam ok..luv u panda ku...

tp nk lelap kn mata blek trsgtlah susah...aku pejam2..last2 trjaga blek..last2 aku on la bbhunny nih..dr xleh tido baik aku update blog aku...mse aku tido td aku mmg tak sedar ape2...da trjaga nih mcm2 aku fikirkan...

sebenarnya aku rindukan mak dan abah..dr dulu lg aku nih ade problem yg aku sndiri tak tahu kenapa..aku slalu trigtkn mak abah kt kg..pdhal nk diikutkn aku da dewasa..tak bolehlah nk manja2 mcm dulu..klu dulu blehlah aku nk manja2...dr duk hostel abah bwk aku kuar sbb aku slalu nanges...bile aku ade msalah je contoh mcm klu aku gaduh dgn sumone aku jd sgt tak best..mse tuh la aku mula rindukan rumah...nk kata ank manja aku bkn manja pn...tp entah lah..mengada agaknye...semalam aku trtengking pd mak...aku tak tahu la kenapa aku trtinggi kn suara aku pd mak aku..org yg telah melahirkan aku...

mak: ateh tak payah lah dtg kl..tak ada sape yg akan tgk2 kn motor..
aku: ala..ateh nk pg jgk...barlah motor tuh kt sini..bkn ade ape2 pn..
mak: nti klu hilang mcm mne??nk dpt bkn senang..
aku: nanti ateh kuncikanlah elok2 motor tuh..ateh nk pg kl...
mak: klu hilang mcm mne??ntilah mak tnya abah bleh tak ko pg..
aku: ala tak payah lah tanya2!!ateh tak pegi mcm nih!!ok bye!!
(phone di off kan)

ya allah...berdosa sungguh aku buat mcm tuh pd mak aku..org yg telah melahirkan aku..membesarkan aku dgn kasih sayang dan tanpa prejudis...aku tahu aku tgh marah sgt mse tuh..yelah seperti permintaan aku tak dpt ditunaikan...10 minit kemudian aku trsedar yg aku telah trtengking pd mak...petang itu jgk aku call mak blek...wlaupn takde kata maaf dr mulut aku tp jauh dr sudut hati aku..aku mnta maaf byk2..aku tahu mak tak akan brjauh hati dgn aku lame2..sbb aku nih anak die..darah daging die...semarah mana pn die dp aku die x akan ambil masa yg lama untuk melupakan pe yg aku buat pd die...tp aku..adakah aku akn ubah perangai aku yg sgt tak elok ni??ya allah...aku sgt sedih...

aku trigt kembali swaktu aku sakit dulu...mak yg bersengkang mata menjaga aku yg sakit perut..aku bgn dr tido kluar msuk ke tandas..last2 mak aku bgn dr tido..die ambil ubat angin sapukan pd perut aku..trluah segala kasih syg nya pada aku...die rela melepaskn lena nya demi aku..die teman aku sepanjang malam...mak letak kan kepala aku di riba nya...ya allah...berdosa nya aku bila memikirkan yg aku baru je menengking mak...

kdg kala aku suka brmanja dgn mak..aku tido disebelah emak dan abah trpaksa beralah tido di tilam bwah..bkn ape..kdg2 aku rse aku rindu kan mak...aku nk manja2 dgn mak..waktu pg aku trsedar mak akn peluk aku..usap rambt aku...cium pipi aku yg montel nih...dahi aku...mse tuh bru aku trsedar yg mak sgt sygkn aku...wlaupn kdg2 die suke marah2 aku tp sbnarnya die sgt sygkn anak2 die..mak peluk aku erat2 dan cuim pipi aku bertalu2 seolah2 die xnk aku berjauhan dgn die...

kebelakangan nih aku dan adik bradik aku sibuk..kiteorg da jarang balik ke rumah..tp mak dgn abah ttp sbar menanti kami adik bradik blek kg...pnah skali tuh mak sgt excited nk tggu aku blek...die masakkan lauk kegemaran aku..ikan keli bakar msak lemak cili padi...mse 4 hari aku kt rumah tuh mcm2 crita die bgtahu aku..seolah2 die jarang berckp di rumah...aku tahu..mak nk ckp dgn sape lg..ank2 die mula brjauhan dgn die...bkn sbb kami tak syg mak..tp kami trpaksa..demi mncapai cite2 kami..aku tahu mak faham..cme hati tua nye merindui anak2 die..die hantar msg pd nano n capit ckp 'mak syg korang sgt2'..aku tahu die rindukan kami...mana tak rindu nye..dulu masa kami kecik2 sumenye ada kt rumah..bile da meningkat dewasa semua mula keluar dr rumah...

mak tanya pd aku bile aku cuti lg..aku ckp aku ade cuti 7 smpai 14 hb nih..cpt2 mak ckp suruh aku blek kg..aku tahu...mak perlukan peneman..wlaupn abah sntiasa ada disisi die susah dan senang tp tak sama dgn anak pengubat duka lara...aku akn blek cuti nih...mak...ateh blek...mak jgn risau ok...

kpada kwn2 ku yg membaca blog aku nih..korang bleklah jenguk mak korang..lihat mata die dan fahami perasaan seorang ibu...die bkn mnta kite yg bkn2...cume sedikit perhatian dr kite...mungkin kita an ckp kite akn jaga mak kite ble da keje..tp cube kite fikirkan..ble da keje nti sume mule bz..dan pd mse tuh kite mungkin akn btl2 melupai mak kite...fikirkanlah sejenak..jika kite x menjaga ibu kite dr skrang bila lg kita nk mulakan..sayangilah ibu selagi die ada...

Friday, October 29, 2010

mood: tak menentu...

ari nih aku rse aku byk gelak sgt...padahal esk ade exam agro..sbenarnye aku x thu pe yg aku tgh rse skang nih...nk rse sedih..aku x nangis..nk rse marah..aku x geram..nk rse gelak..aku x suke...sume nye serba x kne..tp yg penting aku tau a part of me im missing sumthing...ya...sbenarnye aku rindu..aku rindu kan aku yg dulu..aku yg sntiasa igt kn ALLAH...sntiasa brusaha utk mnjadi yg lbih baik sbb aku sedar aku bkn trbaik..tp skang nih aku seolah2 bkn diri aku lg...ya allah...pe da jd pd aku nih...
aku juga sebenarnya xtahu pe yg aku benar2 ingin kan dlm hidup aku..aku da ade yg trbaik yg selalu mndampingi aku susah dan senang...tp aku buat2 x nampak akn kehadirannya yg selalu berada disisi ku..ya allah..berdosa nya aku...luaran..aku nmpak bahagia..tp dlaman hanya aku yg tahu...aku perlu berubah..jgn buat org yg menyayangi aku tinggalkn aku kerana kebodohan aku..jgn...itu perkara sia2..so now pe yg aku kne buat ialah menerima pe yg berlaku dgn sepenuh hati...jgn igtkn lg org yg pernah mnyakiti aku...die bkn utk aku..trime lah org yg menerima aku spenuh hati...

kepada AFRIANDY..dgn ini sy SUHAINIZAH akn brjanji utk MENCINTAI kamu buat selama2nya...

Monday, October 11, 2010

for the rest of my life

By: Maher Zain
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain

to mr. AFRIANDY...




awk..thanx for the love that u gave to me...wlaupn sy blum benar2 mencintai awk tp sy akn menghargai cinta yg awk beri kn pd sy...mmg sukar bg dri sy utk melupakn die..tp sy harap awk brsabar dgn sy...sy xkn sia2kn cinta awk pd sy...itu janji sy...mulai saat ini sy akn sntiasa brusaha menyayangi awk sama sperti sy menyayangi die suatu ketika dlu...dan demi masa depan sy dan awk..sy harap sy akn mncintai awk lebih dr sy mncintai die...semoga sy akan lbih bahagia brsama awk...

Ya ALLAH...aku bersyukur kerana Kau telah mmberikn yg trbaik utk aku...aku brjanji pd diri aku tidak akn mnsia2kn cinta dia yg telah kau kurniakn pd aku...amin...

Thursday, October 7, 2010

everything to me....


ari nih aku tibe nk bercerita pasal mak ngn abah aku...org yg plg pnting dan yg plg aku syg dlm dunia nih...abah aku brnama Ramli b Md Jadi...abah seorg yg sgt tegas, garang,suke marah2 tp kt dalam hati die..die plg sygkan kami adik bradik...aku masih igt lg mase aku kecik2...aku slalu kne marah dgn die...kne rotan, kne bebel...mcm2 lg lah...pernah dlu die rotan aku dgn rotan mengaji die smpai aku nk trkencing...sbb die rotan aku mse tuh sbbaku xmelancar time ngji..hahahaha..padan dgn muke aku...ade skali tuh dulu aku kene rotan sbb aku xbalik time die pgl aku balik..yelah..kecik2 dlu klu da pg main mne igt nk balik..ha..kne la aku sedas dua pakai getah siram pokok...huhu..sakit xtrperi aku...hahaha...so brbekas la kaki aku...bile aku meningkat dewasa aku pn da mule la pndai2kan mmbawak diri..sejak itu ak mule xrapat dgn abah...yelah...abah suke marah2 aku..mgkin die igtkan aku masih mcm kecil2 dlu...membebel x henti2...yela...aku nih plak jenis yg cpt trase...klu abah ckp tuh makan dlm..ari2 aku brendam air mata..sedih woo!!!hehehe...ade skali dlu..mse die suruh cat umah...aku ngn alang pn cat la tmpat yg die suruh kiteorg cat...tgh best2 mengecat tibe2 die tengking aku..aku trkejut smpai trlompat..die tengking aku sbb aku cat xcermat..aku jd sebak smpai mengalir air mata aku...agaknye mak xthn trus membebel ngn abah suruh benti mmbebel...huhu...tp..sejak dr aku da msuk u nih..die da kurang da membebel kt aku..mungkin die da trsedar yg ank gadis die nih da mula meningkat dewasa...ckp pn da blh baik2 dgn aku...walaupn abah garang..tp aku sgt brsyukur kerana memiliki seorg ayah yg plg brtanggungjawab...die xpernah lupe kn kami adik bradik walau ape pn yg die buat..setiap kerja yg die lakukan adalah semata2demi utk mmbesarkan kami...aku sgt sygkan abah walaupe pn yg trjadi..
cakap pasal mak plak..emak aku brnama Nafsiah bt Muhmad..mak seorg yg agk garang...die kuat btl membebel!!fuh!!klu die mmbebel..sakit telinga die buatnye...dlu me aku kecik2 aku slalu kne bebel dgn mak..yelah..nakal sgtkn..hahaha...aku igt dlu mse aku kecik2 aku di hadkn bleh main smpai umah cik pkchad je..tp aku kn nakal..aku mrayau smpai umah cik said...hahaha..pe lg..blek kne la kne la kayu beroti blakang bdan aku...padan muke aku...ble aku da remaja..aku slalu gak kne bebel ngn mak aku..pnah dlu..mak dpt tau aku main2 cinta..die bebel kat aku smpai aku mrajuk dgn die semingg..aku xtgur lgsung mak mse tuh..mse tgh mrajuk tuh aku kuar umah naik motor..b4 pg die pesan baak motor baik2..aku buat derk je..ha..skali aku trus excident...mgkin allah nk tunjuk kt aku yg jgn nk brmasam dgn mak..brdosa..tp hati aku sebak ble mak tnye aku ok x..pdhal yg plg aku risau kn pd mse tuh ialah motor yg da rosak..ya allah..bru aku sedar yg mak benar2 sayang kn aku...menyesal aku buat mcm tuh dlu..
skang nih..bl aku da besar...aku da knal dunia...aku merasakan yg aku amat sayangkan mak ngn abah..skang nih mereka semakin tua...dan kudrat mereka xsperti dlu...
"mak..abah...ateh akan jaga mak dgn abah smpai bile2...ateh akn curahkn kasih syg ateh sme mcm mak ngn abah beri kn mse ateh kecik...kasih sayang ateh pd mak dan abah xkn luntur..."

Sunday, October 3, 2010

pic wif gupren...




gambar nih sgt asli sbb sbnarnye sume org mmg btl2 tgh trgelak sbb gelak kn uncle..(bkn fake ok)aku sgt suke pic nih sbb nampak sgt natural...kwn2 aku gelak tnpa berselindung or cover2...hm...lg 2 or 3 years later klu tgk gmbar nih msti aku pn akn trgelak balik...

moment to remember

ari sabtu ari tu aku dgn gulprens yg aku syg da pg jln2 for photoshoot utk kali trakhir sme2 as a student...yela...bkn pe..xlme lg masing2 da nk praktikal..so xkn ade mse lg la nk buat mcm nih kn...klu ade pn ble da keje je...so wut we can expect klu da keje nti xkn ade lg mse nk buat mcm nih or kite sume xkn dpt buat rmai2 mcm nih lg..(huhu tibe2 rse sebak plak hati..)..oklah nih aku ltak pic2 yg aku da edit sndri...

Monday, September 20, 2010

Gio - Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Male- Full Version)

Monday, August 23, 2010

ari nih aku rse mcm xbest je..sbnarnye hati aku msih sedih lg..aku msih trigat kn ammer...lelaki yg pernah aku cintai..sayang..yg pernah aku anggap die lah segala2nya bagi ku..tp...impian aku xkn trcapai...sesungguhnya aku masih mncintai die..sekelip mata ammer hilang dr sisi aku..hidupa aku..cintanya mula berubah trhadapku dgn sekelip mata...aku sgt trkilan...klu aku bleh undurkn masa..aku ingin brtanya kepada die...kenapa die bleh brubah kasihnya trhadapku...ya allah..kau kuatkn lah hatiku..kau cekalkn lah jiwa aku..aku tahu dugaan yg kau berikan kepada ku ini adalah hadiah yg trbesar bagi aku..dan aku tahu ape yg kau berikan pd ku ini adalah di bawah kekuasaan mu ya allah..ya allah..jika begini caranya utk kau tunjukkn kepada ku yg kami tiada jodoh..aku redha sepenuh hatiku..tp..berilah hambamu ini kekuatan utk melalui takdir yg telah kau ciptakn utk aku...ya allah..aku merayu pdamu...kau berikanlah aku jodoh yg trbaik utk aku dan juga ammer..jika ammer ingin kmbali padaku lg slpas ini kau kuatknlah hati ku utk tidak menerima die sperti mana aku menerimanya utk kali pertama..walaupn hatiku trlalu sedih dgn perpisahan ini..aku tak sanggup utk menerimanya lg..berikanlah aku jodoh yg boleh mnjaga aku dunia dan akhirat...yg boleh mmbimbing aku agar tidak trpesong lg dr jalanmu ya allah..semoga jodoh yg aku jmpe slpas ni adalah jodoh yg trbaik utkku...amin...

Friday, August 20, 2010

Agnes Monica - [HQ] Teruskanlah (Video Klip)

Thursday, August 19, 2010

Rossa - Hati Yang Kau Sakiti - Lyrics On Screen - High Quality

aku redha melepaskn kamu....

i've told u many times dat i love u..siapa pn u..mcm mne pn kedaan u..susah senang hnya bersama u..u..kite pernah brjanji kt kedai buku klcc dlu yg kite akn ttp bersama hingga hari tua nti...u ckp pd i yg u nk i sentiasa brsama u...kite akn tmpuh kehidupan kite brsama...xkira waktu susah atau senang...u ckp u akn jaga i...u xnk i susah lg lpas ni..

u..waktu u prlukn sokongan..i ttp brada disisi u..i xprnah hirau kn org sekeliling i yg marahkn i kerana ttp berada disisi u...sbb i percaya kn kata2 u..u nk berubah..dan u perlukan sokongan dr i..dan i xpernah jauh dr u...

igt x mse wktu pg dlu..u sent msg pd i..u tnye pd i samada i ad org lain atau x..believe me..mmg i x ada org lain selain dr u..then i tnye u u senang x bersama i..u jawab u senang brsama i..knapa skarang nih u yg berubah..i twu..i naif..tp i bkn bdoh u..i can see ur special relationship dgn aja tuh..dlm fb aja siap mengaku kt adik die u abg ipar adik die..i xtuduh u..i bkn mcm ur ex iqa tuh..sbb slama kite kapel i trlalu mempercayai u...

u..i pernah ckp pd u..u bkn lelaki pertma yg i cinta..tp i nk u jd lelaki trakhir dlm hidup i...sbb cinta i pd u bkn atas dasar wang..kedudukan..i ikhlas menerima u..i xpernah merungut yg kite xde duit wktu keluar bersama..sbb i da ckup puas ble i lihat u berada disbelah i..pegang tgn i..pandang mata i..walaupn u xparnah ckp cinta pd i dpn2..tp i dpt rsekn cinta tuh..i xtwulah cinta dr u ikhlas atau x..tp pd i cinta i hanya utk u...tiada yg ke2 atau ke3..

u..i simpan lg msg yg u sent pd i wktu anniservary kite..
"Kite biarkan ianya itu berlabuh,berlabuh membawa harapan dalam jiwa, stahun kite mengharungi bersama, tibenye kite sambut dgn rasa CINTA....HAPPY ANNIVERSAY SAYANG...i love u so much..."sampai skang i msih simpan lg msg2 u...ada 1 msg u ckp u mmg da i yg punya...tp akhirnya kite breakup jgk..u pnah ckp u bangga if isteri u sorg yg bijak pndai..mse tuh i btl2 brtekad utk membanggakn u...dan u jgk pernah sent msg pd i yg u syg kn i sgt2...tp skang i xtahu mana pergi rsa sayang u pd i...u kite pernah bincang ttg mse dpn kite...tp sume da hancur musnah..

u...if u rse relationship kite da xbermakna bg u..i lpaskn u..i xkn kongkong u...mugkin i xlayak utk berada disisi u...i xlayak utk memiliki cinta u..i bkn wanita yg sesuai utk berdiri disebelah u...i harap aja akn jaga u lbih dr i..menerima u luar dan dlm..susah dan senang bersama u...dlu i btl2 harapkn yg kite akn sentiasa brsama..skarang nmpak btl kenaifan i...i blajar utk jd matang dgn u..u byk ajar i supaya menjadi org yg xtahu berfikir smpai i jd seorg wanita yg memahami...smpai ada sorg my fren ckp kn bgus klu ade byk wanita mcm i...malangnya i xdpt puaskn hati u...i harap sgt aja akn jaga u seelok2nya...mgkin aja wanita yg layak utk bersama u..i tgk die baik orgnye..alim..cantik..sesuai utk u..dan i adalah sebaliknye...nmpknye bahagia bersama u bkn milik i...i harap u bahagia dgn aja...i akn pergi dr hidup u selama2nya...i xkn bermimpi lg yg u akn blek pd i....

Tuesday, August 10, 2010

still got the blues...

lgu ni mengingatkan aku pd kenangan2 aku dlu...sesungguhnye aku rindukan BLUES aku...huhu...

(Gary Moore)

Used to be so easy to give my heart away.
But I found out the hard way,
there's a price you have to pay.
I found out that love was no friend of mine.
I should have known time after time.


So long, it was so long ago,
but I've still got the blues for you.


Used to be so easy to fall in love again.
But I found out the hard way,
it's a road that leads to pain.
I found that love was more than just a game.
You're playin' to win, but you lose just the same.


So long, it was so long ago,
but I've still got the blues for you.


So many years since I've seen your face.
Here in my heart, there's an empty space
where you used to be.


So long, it was so long ago,
but I've still got the blues for you.


Though the days come and go,
there is one thing I know.
I've still got the blues for you.

gary moore - still got the blues

Sunday, August 1, 2010

video

Thursday, July 29, 2010

kaulah segalanya...

lagu kami

Mungkin hanya Tuhan
Yang tahu segalanya
Apa yang ku inginkan
Di saat-saat ini

Kau tak ‘kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya

( korus )
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kau tak ‘kan percaya
Kau selalu di hati
Haruskah ku menangis
Untuk mengatakan yang sesungguhnya

( korus )
Kaulah segalanya bagi ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

Kaulah segalanya untuk ku
Kaulah curahan hati ini
Tak mungkin ku melupakan mu
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang
Tiada lagi yang ku harap
Hanya kau seorang

aku nyanyi lagu nih mse karaoke dgn ammer..mse nih aku rse bahagia sgt..aku duet lgu kaulah segalanya nih dgn die..bayangkanlah mata die brtemu dgn mata aku..aku malu..aku tundukkan kepla aku tp mata die xlekang dr memandang aku..seaakan2 lagu nih di ciptakn utk kami..lirik lagu nih mmg pendek..tp maksudnye amat menyentuh hatiku..aku memegang tgn ammer dan ammer menyanyi kn lgu nih dgn sepenuh hati..aku xdpt nk gmbarkan perasaan aku dgn kata2..

ya allah kau kuatkanlah cinta kami hingga hujung nyawa kami..jgnlah kau ambil nyawa ammer sebelum kau ambil nyawa aku..kuatkanlah semangat ammer utk trus hidup..

hazman mohamad di hati suhainizah ramli

u..i trigt kali pertama u luah kn perasaan cinta u skali lg selepas kite break up seketika tuh..mlm tuh u call i smpai pkul 430pg..i da ngntuk2 mse tuh..tp u ttp ajk i borak dgn u...mse tuh u ckp u ttp cinta kn same sperti mse mule2 u knal i...
ammer:u..i masih lg cinta kan u sme sperti dlu..xde ape pn yg brubah..bg i u trlalu baik..sanggup tunggu i walaupn u xpasti i akn kembali kepada u..trime kasih syg kerana menunggu i..
niza:i pn sme ttp cinta kan u sme mcm dlu...i xbleh utk trime org lain walaupn rami yg hadir dlm diri i..
aku luahkn perkataan tuh dgn setulus hati aku...aku tahu ammer pn same sperti aku..pada mse tuh aku rse seperti takkan ade ape yg dpt pisah kn aku dgn ammer kecuali maut dan bg aku kami msaih trlalu muda utk mengahampiri prkataan itu..nampak terlalu naifnya pemikiran aku pada waktu itu..
ammer pernah brtanya pada aku..kenapa aku masih menunggu doe walaupun ramai yg cube utk menggantikan tmpat die dihati aku..jawapan aku cuma 1..
niza:cinta i pada u bkn hanya pd kata2..ia lebih dr dr sekadar meluahkan i love u pd u..i xbleh nk gambarkn perasaan i pd u..cukuplah sekadar i sendri yg merasai cinta itu..
di sat itu ammer menggenggam erat tgn ku..aku sgt trharu dn aku dpt mersai ammer juga benar2 mencintai aku...pd msa itu aku benar2 yakin takkan ada ape yg dapat memisahkan kami lg..naif sungguh aku pd waktu itu...
pernah juga aku brtnya kepada ammer kenapa die mencintai aku sedangkan aku ni trlalu byk kelemahan dan naif..jawab ammer
ammer:i mencintai u kerana u simple dan mudah memahami i..tidak trlalu meminta dan menyenang kan hati i..
aku sgt menyenangi kata2 ammer walaupn ayt itu simple dan ringkas...bg aku kata2 itu ikhlas dr die dan penuh keikhlasan..sumpah..aku amat menyintai ammer..aku rasakan bahagia aku akn brpanjangan smpai bila2...naifnya aku...
dan ari nih..aku menangis berulang kali bile aku dpt tahu ammer trkena jangkitan kuman tikus tuh..aku tahu semua tuh salah aku sbb aku yg ajk die pg mandi ulu yam..die trkena jangkitan tuh mse kami sme2 mandi kt ulu yam..nasib baik aku x trkena jangkitan tuh..tp aku sgt sedih bile tgk ammer sgt mnderita utk melawan penyakit tuh..
niza:sayang..i mntak maaf sgt sbb i ajk u pg ulu yam tuh..i xtahu plak nih yg akn jd...
ammer:da la u..bkn salah u pn..klu nk kne kt men2 pn bleh..jgn nk pkir bkn2 plak...
ammer tidak sekali2 pn menyalahkan aku..padahal aku yg beria2 ajak die pg mndi kt situ..aku tahu penyakit kuman tikus nih sgt susah utk di ubati,..dan ptg td..ammer mengatakan sesuatu yg mmbuatkan aku sgt sedih...
niza:u da ok sket daa??
ammer:da mkn ubt oklah kot..xde la sakit kepala sgt..
niza:i nk pg tgk u..i nk jaga u...
ammer:xpayahlah..2 3 hari lg i kuar lah...
niza:xde mknanya..igt demam2 je ke yg bleh sekejap je da elok..penyakit tuh brbahaya tau x??
ammer:ala klu xdpt kuar nti i lari jelah..ape susah..
niza:jgn nk ngade2 ea...u i nk jgk pg tgk u...
ammer:xpayah lah...sakit i nih tggu nak mati je..
niza:ape u ckp??
ammer:xdelah sakit nih kn da ramai yg mati..so i nih tggu mati jelah..
trsentak aku bile ammer ckp perkataan mati tuh...aku diam xbrkata pe2...mse tuh aku trigt blek segala ape yg aku fikirkan selama nih bahawa jodoh kami akn kekal smpai bile tuh musnah dgn 1 perkataan iaitu MATI..
ammer..u xbleh mati tau..i trlalu syg kn u..jgn senang2 nk tggal kn i mcm tuh je..i xbleh hadapi dunia nih sorg2..i masih perlukan u disisi i utk mnjadi guide i..selama i u adalah guidence i slepas my mom n my dad..tlglah...stay with me forever..please..im begging u..
u igt lg x mse kite kt kdai buku dlu??i tnye u suke buku ape then u ckp u suke motivation book..i ckp owh senanglah i crik kn u buku bile u da tua nti..i ckp i msih muda sbb i kn muda 7 thn dr u..mse tuh u gelakkn then u ckp smpai hati i nk tggal kn u sorg2 kt kt umah..u i nk tua sme2 dgn u...klu kite sme2 da tua nti i janji i akn duk umah sme2 dgn u i xkan tggalkan u sorg2 kt umah..lgpn u kn da janji dgn i u nk bwk i msuk petrosains..tmpat yg plg u xnk masuk..u gelakkn i everytime i ajk u msuk petrosains..tp u jnji dgn i one day u akn bwk msuk..dan u igt x u ckp nk buat wedding event kite gempak2??nk beli brg hantaran kt italy??nk bwk i pg skuba diving kt redang island???nk bwk i pg genting main2 kt sne??nk bwk i pg shopping kt bandung??lgpn kite blum sempat utk ambil gambar sme2 kn..u ckp nk ambil gambar sme then frame kn 1 utk u 1 lg utk i..then u ckp klu i rindu u i tgk gmbar kite tuh..u da lupe ke sume tuh???u xnk igt kn lg ke???i masih igt lg sume tuh...u..i xbenarkn u tggalkn i..ckuplah 5bln u tggalkan i dlu..i xnk kli nih u tggalkan i smpai bile2...i xsanggup kehilangan u utk kli kedua...i akn sntiasa kuat dan jd pndukung u ble u rebah..jgn tggalkan i lg... ya allah kau kuatkan lah aku..

Thursday, July 1, 2010

aku sunyi...

hari nih aku rase lain mcm je...aku xtau la nape aku rase sunyi tibe2..maybe dak nano da xde kt rumah kot...die pn da pegi hosp sg buloh...jd nurse..tggal aku je kt umah nih..nasib baik ade komik2 buat peneman aku...aku rase mcm xde tmpat la nk brbual...bual2 ngn mak asyik nk jd gaduh je..bile lah aku nih nk sebulu ngn mak abah..agk2nye bile aku smpai tahap dorg kot bru aku bleh fhm dorg...tp ape2 pn aku ttp syg kn mak abah...walaupn ayat yg aku ckap nih slalu da dgr...tp aku ttp nk ckp lg..aku sayangkan mak abah..tnpa dorang mungkin aku xdpt ape yg aku ade skang..mak ngn abah tuh mmg slalu marah kn aku..bebel sane bebel sini..ckap bnde2 yg menyakitkan hati aku...tp aku tau dorg syg kt aku..hm...mcm mne nk ilangkan kebosanan aku tahap karma nih???nmpaknye trpakse la aku baut aktiviti lme blek...layan cite korea!!!hehehehe!!KOREA!!KOREA!!hm..ok lah..abah da start nk marah blek tuh..bosan aku!!bkak komputer lme sket pn xbleh...bese la kn..im not his fevret daughter...huh!!!!sabar jela...aku nk pegi sambung bace komik la...bubye..

Tuesday, June 29, 2010

aku berpuasa..

hari nih aku da buat puasa ganti utk 1st day ganti..aku bangun pkul 5pg ngn dak nano then kiteorg brsahur..mse sahur aku xckp ape2 dgn dak nano sbb mata aku ngantuk dan aku xlalu nk telan nasik pg2 buta...dak nano plak da overloaded mkn nasik pg2..hahahaha..lawak btl...tgh ari td aku masak udang masak lemak clil padi...tgh2 masak aku mcm trliur skit...huhu..sengal gak aku nih...lpas masak aku bkak tv tgk discovery channel..tgh syok2 aku tgk tv aku trperasan aku da trgigit kuku..hahahaha..selekeh btl aku nih..hai..bile la nk brubah tabiat gigit kuku aku nih...aku da try buang habit gigit kuku nih tp xbleh la..kdg2 da setengah kuku aku gigit baru aku trigt..da tuh xkn aku biar plak kuku aku sempong..so trpakse la buang kuku aku tuh...dlu ade jgk aku brangan nk brela kuku pjg sbb kenkonon tgk org kuku pjg nmpak lawa je.....hm..last2 xjd ape da kuku aku tuh..sempong sne sini..
da2..abes cite gigit kuku...da trigt aku da gigit kuku tuh mak ngn dak nano gelak kna la aku...ape nk buat...da rutin dorg mggelakkan habit buruk aku tuh...da kene gelak tuh aku bgn jela pegi mandi..klu duk tunggu lme2 lg brjangkit la gelak mak ngn dak nano..pas mandi aku trus tido...hm..tido lg bgus kn..xde la aku rse lpar sgt..pkl 3stgh aku bgn tido...hm..awl lg rupenye...aku trus la pg solat zuhur...lpas solat zuhur aku bkak tv tgk history channel..cite pasal primal fear...org yg blum mati tp da kne tnam...bygkn jela kt dlm kubur trjaga blek...adoyai..gerun plak aku tgk..mcm mati 2 kli...tgh syok2 tgk tv tibe2 ujan plak...hm..paham2 jela astro nih klu ujan mne nk dpt...service not available...siot btl..da tuh aku bangkit trus la pg solat asar b4 abah blek membebel2 kt aku...da lpas solat asar aku basuh pinggan, kemas2 sket dapur tuh...bakbuk2 brkemas aku tgk jam da pkul 6stgh ptg..yeay!!da nk brbuka...aku bkak tv sbb ujan da reda sket...as usual aku tgk tv3 cite ilusi..cite ilusi nih pasal lyza tuh bleh nmpak prkakr yg akn brlaku...aku pnye la khusyukl tgk tibe2 aku dgr dak nano gelakkan aku...die ckp aku skang da gile cite melayu...hai nor..nk buat cmner...kt umah aku tuh hanya ade tv2 ngn tv3 je...sbb tuh la blek umah pn aku tgk cite melayu je...pe nk buat kn...hm...pnjang da aku tulis nih...chow dulu...

Saturday, June 26, 2010

kekasih gelap ku...

Ungu – Kekasih Gelapku


* ku mencintaimu lebih dari apapun

meskipun tiada satu orang pun yg tahu

ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku

meskipun engkau hanya kekasih gelapku


yakinlah bahwa engkau adalah cintaku

yg kucari slama ini dalam hidupku

dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku

yg panjang dalam hidupku


repeat *


ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku

meskipun engkau hanya kekasih gelapku

ku mencintaimu lebih dari apapun

meskipun tiada satu orang pun yg tahu

ku mencintaimu sedalam-dalam hatiku

meskipun engkau hanya kekasih gelapku


kekasih gelapku



Lirik lagu Ungu – Kekasih Gelapku ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Ungu – Kekasih Gelapku.

rindu kamu!!!!

hm...2 3 nih aku da jarang contact dgn ammer..aku tau skang nih die tgh sibuk kumpul duit utk ambil kereta kt member die...aku cube utk memahami dan belajar utk pujuk hati aku supaya aku tak memaksa die melayan kerenah aku...memang lah aku rindukan die tp nak buat mcm mana kn..so trpaksalah brsabar...dalam duduk sorang2 tuh aku selalu dgr lagu kiteorg...1st lagu yg ammer dedicate utk aku...aku xtau la sama ade ammer igt lg or x tp lagu tuh aku akn igt smpai bile2...

walaupun kite jauh..i akan sentiasa percayakan u...
sbb kepercayaan sgt penting dlm perhubungan..
u slalu ckp mcm tuh kt i...
dan kepercayaan i akn selalu bersama u...

ammer, nieza sayang ammer sgt...

Thursday, June 24, 2010

lelaki itu milikku...

aku sayang kn ammer...aku sayang kn die sampai aku xsanggup nk terima orang lain dlm hidup dan hati aku...selain famili dan kawan2..life aku hanya ada aku dan die...aku tak pernah mencintai lelaki lain seprti aku mncintai ammer..biarlah org kata aku nih bodoh atau sengal sbb masih brpegang teguh pd cinta aku walaupn ammer pernah meninggal kan aku...aku tahu dan aku yakin ammer akn kmbali padaku..sbb cinta aku pd die tulus dan ikhlas...akhirnya keyakinan aku mnjd nyata...mse aku kapel dgn org lain aku xpernah rasa erti susah senang bersama..ape yg dorang pernah janji kn kat aku hanyalah keseronokan yg hanya sementara...tp dgn ammer..lain...ape yg aku rasa bila bersama dia..xkan dpt aku rse bila bersama org lain...aku mnjadi lebih matang, lebih serius, sentiasa belajar utk bersabar dan aku rsa lebih di cintai...ape yg aku btl2 inginkan dlm suatu perhubungan bknlah hanya kata2 yg mmbuatkn hati aku cair atau hanya dgn kata2 manis...bagi aku ckuplah hanya aku dan dia merasai...kesefahaman, keserasian itu lebih penting dr hanya tau bermain dgn kata2... ammer..walau ape pn trjd trhadap prhubungan kita, i akan ttp teguh mencintai u...berada disamping u...tulus dan ikhlas mncintai u...i luv u so much...

new me


hahahaha...da lme aku xtulis kt dlm blog aku nih..aku tibe2 trigt blek yg aku pnah ade blog...igtkn da xleh nk bkk tp aku dok2 try td bleh plak...yeeehuu~..now aku nk carik hobi baru after aku mndelete kn fb aku...n aku buat 1 short poem utk bekas fb ku yg trcinta..aku bace jap...

"owh fb ku..
dulu ko lah teman hidupku..
penyeri hari2 ku yg sunyi..
kini ko telah tiada....
telah pergi kerna ko telah aku delete..
demi mnjaga perhubungnku dgn bf ku...
aku xsanggup merosakkn..
hubungnku dgn bf ku demi ko fb..
kini tinggal lah ko...
dgn kenangan yg xmungkin akn ku lupe kn...."

ha lebih kurang mcm tuh la bunyi short poem aku...skang aku pikir aku nk aktif lah pulak blog nih...hehehehehe..welcome to blog nieza....ish mak da panggil suh buat cekodok pisang plak..mak nih ade2 je la...abah plak nk mkn cekodok pisang..so aku kene lah jd ank mithali..nk buat cekodok pisang..lalalallaa~